У четвер, 30 травня, у новому випуску суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" мова йшла про те, як змінюється політична ситуація в країні у зв’язку із наближенням дострокових парламентських виборів. Тема програми: "Всі у владу".

Гостями студії стали секретар РНБО України Олександр Данилюк, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук , екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі

Завітав на ток-шоу і голова партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков. Він розповів про те, як і з чим партія "Слуга народу" збирається йти на парламентські вибори.

Зокрема, член команди Зеленського казав, з ким їхня команда готова творити коаліцю

"У нас амбіційна ціль , щоб ми набрали якомога більше місць в парламенті для реалізації тих задач, які перед президентом України поставило українське суспільство. Ми розглядаємо майбутні вибори, як фактично третій тур. Ми бачимо ту протидію системи, з якою сьогодні зіштовхується Зеленський – це катастрофічно відбувається. Не соромляться використовувати будь-які методи. І фактично для того, щоб почати реалізовувати всі ті задачі, необхідно консолідувати всі вертикалі влади – це президент, це парламент, це Кабінет міністрів. Лише таким чином ми можемо досягти реалізації поставлених задач", - зазначив Разумков.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Разумков відповів на запитання в чому стратегія відмінності партії "Слуга народу" від інших партій і які гарантії, що прийшовши до влади, політсила Зеленського не перетвориться на провладну партію на кшталт "Солідарності" Порошенка.

"На сьогоднішній момент президент Зеленський вніс законопроект про імпічмент президента, як і обіцяв. Паралельно з цим ми пропонуємо народним депутатам, щоб вони нарешті виконали ті обіцянки, які давали ще в 2014 році – зняти депутатську недоторканність, прийняти виборчий кодекс – і багато інших. Щоб хоча б під "завісу" вони змогли зробити прощальний подарунок українському суспільству. Але вони і на це сьогодні не готові.

Чим ми відрізняємось . Одним із ключових пунктів програми Зеленського, яка корелюється з програмою "Слуги народу", ми пропонуємо ввести відклик народних депутатів . Щоб, якщо депутат не виконує тих задач, які перед ним поставило суспільство, суспільство не чекало 5 років, поки ці народні депутати відправляться на заслужений відпочинок, а мало можливість відправити несумлінного депутата займатись чимось іншим.", - сказав Разумков.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся із сенатором США Робертом Портманом, та обговорив із ним політичну ситуацію в Україні, зокрема дострокові парламентські вибори та ситуацію на Донбасі.

Як повідомляв Знай.ua, у зв’язку з численними запитами Адміністрація Президента оприлюднила стенограму зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради і парламентських фракцій, яка відбулася 21 травня 2019 року.

Також Знай.ua писав, що в Адміністрації президента Володимира Зеленського готують документи про звільнення з посади генерального прокурора Юрія Луценка. При цьому не уточнюється, коли буде подано відповідне подання до парламенту.