У президента Володимира Зеленського повідомили, що готові внести в Парламент життєво важливий для України законопроект. Про це стало відомо із заяви ефірі українського телеканалу секретаря РНБО Олександра Данилюка.

За його словами, сьогодні, в останній день весни, Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе в Раду оновлений законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Варто відзначити, що напередодні першого туру президентських виборів Конституційний суд України несподівано визнав цей закон неконституційним, після чого в суспільстві розгорівся справжній скандал.

"Завтра буде внесений закон про повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, який був скасований Конституційним судом…", - заявив вчора Данилюк в ефірі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На цьому моменті його нахабно перебив нардеп від БПП Артур Герасимов і заявив, що закон був скасований нібито після "візиту їх команди в КСУ".

Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Нинішній секретар РНБО парирував тим, що КСУ "перебував під впливом президента Петра Порошенка", і порадив представнику від "БПП" Герасимову "не перекидати відповідальність на когось".

Крім цього, Олександр Данилюк підкреслив, що місія МВФ була змушена виїхати з України з тієї причини, що наша країна для отримання нового траншу повинна виконати кілька умов, у тому числі повернути статтю про покарання за незаконне збагачення.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового секретаря Ради національної безпеки і оборони. Відповідний указ опубліковано на сайті президента у вівторок, 28 травня. Новим секретарем РНБО став Олександр Данилюк.

"Призначити Данилюка Олександра Олександровича секретарем Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в указі №327.

Нагадаємо, політичний експерт жорстко висловився про мовний закон.

Як повідомляв "Знай.uа" повний список депутатів, які голосували за закон про мову.

Також портал "Знай.uа" писав, що Зеленський відреагував миттєво на мовний закон.