"З цього моменту ми будемо працювати тільки в рамках Конституції", - заявив спікер ВР Андрій Парубій після того, як президент Зеленський оголосив про розпуск парламенту. І дійсно, як кажуть працівники Ради, картки для голосування стали видавати тільки особисто кожному нардепу в руки. Хоча раніше можна було взяти не тільки свою, тим самим кількість зареєстрованих депутатів у сесійній залі, не завжди відповідало дійсності.

Але як показала практика, такий строгий регламент стосується тільки тих випадків, коли розглядаються невигідні законопроекти для колишньої влади. У таких випадках голова парламенту дуже скрупульозний, і навіть не дає можливості переголосувати. Так було і з Виборчим Кодексом від Зеленського, і з голосуванням за відставку прем'єра Гройсмана. Всі вони були провалені.

За себе і за того хлопця

Але як тільки справа стосується законопроектів, на яких можна заробити собі бали на дострокових виборах або приписати собі, якийсь досягнення - тут відразу все відбувається по-іншому. Парубій переголосовує стільки раз, скільки треба, а депутати не гребують кнопкодавством.

Показовим був випадок, який стався 30 травня. У Раду прийшла міністр освіти Лілія Гриневич, як відомо вона, як і спікер парламенту, є членом партії "Народний Фронт".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Лілія Гриневич небезпідставно сподівалася на підтримку парламенту

Нардепи повинні були проголосувати її проект закону про повну загальну середню освіту. Це додаткові бонуси для колишньої влади на виборах. Але в силу того, що народних обранців під куполом у цей день було небагато - ніяк не вдавалося набрати потрібну кількість голосів.

І ось тут в справу вступили депутати від групи "Воля народу", вірніше її член Максим Микитась.

Пам'ятають руки

Після того як Парубій в черговий раз поставив проект закону Гриневич на голосування, Микитась справжнім рухом кнопкодава проголосував за себе і ще за двох нардепів, яких не було в залі.

І вуаля на табло потрібна цифра, всі радіють, життя прекрасне. А то, що це рішення прийнято з грубим порушенням регламенту - нікого не хвилює. Зате про регламент згадали вже через півгодини, коли проходило голосування за відставку прем'єра Володимира Гройсмана. Чи треба говорити, що в цей раз ніхто не кнопкодавів, а Парубій не ставив це питання на повторне голосування ...

Нагадаємо, українці на прощання пригадали Гройсману всі його обіцянки та "досягнення".

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-кандидат у президенти, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий боротися за крісло прем'єр-міністра.

Також портал Знай.ua писав, що Кабмін ухвалив рішення скоротити суму витрат на виплату субсидій.