У середу, 22 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив своє рішення піти у відставку.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Міністр "по-новому" візьме участь у засіданні Ради у четвер, 30 травня, де перед відставкою відзвітує про роботу Кабміну, як того вимагає закон. Адже, згідно із законодавством, відставка прем'єр-міністра, що означає відставку всього уряду.

Верховна Рада
Верховна Рада

Під "прощальну промову" Гройсмана українці пригадують прем'єру усі "тріумфальні досягнення" за п'ять років "по-новому" - список вийшов довгим.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У переліку "досягнень" - і фантастичні обіцянки про зарплати у 600 доларів із реальною у 4 тисячі гривень, і "мрії" про тисячі кілометрів відремонтованого полотна українських доріг, і обіцяний "економічний прорив" України. Натомість українці отримали бідність, заробітчанство за кордоном та втрату довіри до влади.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

До слова з приводу доріг українці навіть влаштували прем'єрові показовий флешмоб під промовистою назвою "Гройсман, де дороги".

"Враховуючи, що разом зі снігом йдуть всі обіцяні Гройсманом дороги, пропоную флешмоб.. Давайте постити фотографії ям на дорогах з тегом: #ГройсманГдеДороги?" - писали користувачі мережі та публікували фото тотального бездоріжжя.[/quote]

Та Гройсман не зважав на хвилю народного обурення і цинічно посміхаючись, переконував народ, що "все іде за планом".

"Уряд має чіткий орієнтир щодо середньої зарплати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті це $620 – абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку", - заявив Гройсман щодо зарплат, чим викликав цунамі обурення українців.

Тим не менш, під "лебедину пісню" Гройсмана українці сподіваються на позитивні зміни у країні та чесну владу, яка перекреслить перелічені "досягнення" друзів Порошенка та поставить крапку у економічній, політичній та соціальній стагнації країни.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрічався з новообраним президентом Володимиром Зеленським. За словами прем'єра, він спостерігатиме за тим, як буде розвиватися подальша взаємодія з президентом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-кандидат у президенти, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий боротися за крісло прем'єр-міністра.

Також Знай.ua писав про те, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після другого туру голосування на президентських виборах мав розмову з чиним гарантом Петром Порошенком і переможцем президентських перегонів Володимиром Зеленським.