Перший віце-прем’єр Степан Кубів заявив, що проект "держави у смартфоні", про який на форумі інтернет-діячів президент Володимир Зеленський розповів як про свою мрію, вже три роки як утілений в життя.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради.

Зокрема, урядовець зазначив, що влада вже створила так звану систему "держава у смартфоні". При цьому він навіть розповів, що саме українці можуть зробити у власному телефоні. Проте жодна із зазначених функцій так і не була оцінена українцями.

"Те, що зараз називають "державою в смартфоні", ми уже створили. Завдяки Мінекономрозвитку державні закупівлі, мала приватизація, звіти про технічну допомогу та державні підприємства – у кожного громадянина в смартфоні. Ви можете купувати у держави, продавати державі та контролювати державу, не виходячи з дому", – розповів Кубів.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Він також додав, що на сайті уряду можна зареєструвати свій бізнес, отримати довіду чи подати заяву.

"З першої половини червня кожен охочий зможе отримувати інформацію про фінансовий стан трьох з половиною тисяч державних підприємств онлайн. Ми переходимо на збір фінансової звітності в електронному форматі. Будь-хто зможе побачити, які підприємства є прибутковими, а які приносять збиток державі", – підсумував Кубів.

Нагадаємо, учень чорноморської загальноосвітньої школи №3, Михайло Хмелевський офіційно, але по-дитячому звернувся до Президента України. Мама хлопчика Тіна Хмелевська розповідає, що дитина з самого початку стежила за передвиборчою компанією і самими виборами.

Як повідомляв "Знай.ua", український президент Володимир Зеленський зустрівся з сенатором США Робертом Портманом. Сторони у подробицях обсудили політичну ситуацію в Україні та дострокові вибори до Верховної Ради.

Також "Знай.ua" писав, що секретар РНБО Олександр Данилюк розповів, що у президента Володимира Зеленського повідомили, що готові внести в Парламент життєво важливий для України законопроект. За його словами, сьогодні, в останній день весни, Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе в Раду оновлений законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.