Посол України в Австрії Олександр Щерба поділився прогнозом щодо можливих сценаріїв завершення війни на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це повідомляє DT.UA.

Посол вважає, що війна Донбасі не припиниться, якщо ми не усвідомимо: частина нашої землі — Крим і ОРДЛО — перебуває під окупацією, і ця окупація скоро не закінчиться. Ми ніколи, у жодній формі не зречемося нашої землі, але її повернення триватиме довго. Визнання цього факту, можливо, потребуватиме нового фундаменту і нової філософії мирного процесу.

За словами Щерби, філософія Мінських домовленостей базувалася на тому, що всі сторони шукають миру.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Сьогодні всім, здається, очевидно, що Росія шукає не миру, а контролю над Україною. Роздача російських паспортів стала, в цьому плані, моментом істини, показавши, що "Мінськ" був лише частково інструментом миру, а частково — міражем, ілюзією. Він виконав свою функцію, зробивши кривавий потік не таким широким. Але, щоб припинити його повністю, потрібне мислення в інших часових категоріях. Про це потрібно сказати і своєму народові, і друзям України за кордоном. А головне — тим, кому найбільш боляче. Тим, хто залишив під окупацією свої домівки та частину серця", - відзначив дипломат.

Олександр Щерба

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський почав своєрідні "дебати" з лідером країни-агресора, своїм тезкою Володимиром Путіним. І в цій полеміці відверто виграє український Володимир.

Володимир Зеленський - президент України
Володимир Зеленський - президент України

В обміні думками між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським другий виглядає більш адекватним. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в коментарі для InfoResist.

За словами політолога, відповідь Зеленського була жорсткою, але тут важлива не його стилістика.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.