Названо дату зустрічі президента України Володимира Зеленського і глави держави-окупанта Володимира Путіна.

Володимир Зеленський та Володимир Путін

Про це повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає "Сьогодні".

Експерт підкреслив, що тет-а-тет між лідерами двоїх воюючих держав відбудеться не раніше серпня цього року.

За його словами, те, що такі переговори не відбудуться в рамках урочистостей, приурочених операції "Оверлорд", – тактичний хід і для української, і для російської сторін.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Запит на переговори є. І є необхідність. Я думаю, є велике бажання у Зеленського включитися в переговори. У Путіна є не стільки бажання відновити переговори, скільки інтерес до Зеленського. Є потреба у Франції, Німеччині, США. Але те, що зараз відбулося, – тактика. І наш президент не зовсім готовий до активних переговорів. І Путін зараз веде таку тактичну гру – він просто не форсує переговори", – говорить Фесенко.

Володимир Путін
Володимир Путін

Експерт вважає, що така зустріч можлива лише після проведення парламентських виборів в Україні та після ряду зустрічей Зеленського з лідерами інших країн.

"Зустріч відбудеться не раніше серпня. Можливо, восени. І, я думаю, вона відновить переговори в нормандському форматі. Але перед цим Зеленський зустрінеться з лідерами Німеччини та Франції, можливо, США. Тому що передбачається візит його до США і зустріч з Трампом" , – додає політолог.

Володимир Зеленський

Однак українське питання може порушуватися і найближчим часом. Наприклад, на тих самих урочистостях, приурочених до річниці висадки в Нормандії.

"Я думаю, на урочистостях у зв'язку з черговим ювілеєм нормандської операції буде зустріч західних лідерів, в рамках якої підніматиметься питання Донбасу", - резюмував Фесенко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський почав своєрідні "дебати" з лідером країни-агресора, своїм тезкою Володимиром Путіним. І в цій полеміці відверто виграє український Володимир.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.