30 травня Нацбанк переоформив ліцензії на проведення валютних операція ще двом фінкомпаніям - ФК "Октава Фінанс" та ФК "Аксіома".

Нацбанк
Нацбанк

Обидві фірми - фігуранти кримінальних справ, повідомляє журналіст Олександр Дубинський на своєму особистому сайті.

Наразі Печерським управління поліції в Києві здійснюється досудове розслідування кримінального виробництва.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи небанківських фінансових установ, у тому числі ФК "Октава Фінанс", "... шляхом зловживання повноваженнями з метою отримання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, надали НБУ недостовірну інформацію, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави", - йдеться в рішенні суду.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

суд
суд

Слідство встановило, що службові особи ФК "Аксіома" та інших фінкомпаній "шляхом зловживання повноваженнями для отримання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, надали Нацбанку недостовірну інформацію про джерела походження власного статутного капіталу, після відображення у фінансовій звітності кошти перераховувалися на рахунки невстановлених фізичних і юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави..."

Дубинський відзначає, що ТОВ "ФК "Октава Фінанс" з статутним фондом 85 млн грн належить фірмі ТОВ "Валід Компані", яка також фігурант кримінальних справ, пов'язаних з ухиленням від сплати податків.

"Було організовано незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію грошових коштів, фактично сприяє несплаті податків підприємствами реального сектору економіки в особливо великих розмірах. Ряд підконтрольних підприємств фігуранту справи мають відкриті поточні рахунки в банку "Глобус", а саме: ТОВ "Валід Компані", - додається у рішенні суду.

Власником "ФК "Октава Фінанс" і "Валід Компані" є Людмила Бауман, формальним керівником - Владислав Копиця.

Власники та підписанти, швидше за все, підставні особи, вважає Дубинський.

ТОВ "ФК "Аксіома" зі статутним фондом 21 млн грн належить Володимиру Сичевому, ТОВ "Аксіома Профіт", Олексію Іванченко і Тамарі Пасічник.

"Аксіома Профіт" - фігурант кількох кримінальних розслідувань, в тому числі, пов'язаних з незаконним переведенням в готівку і відмиванням брудних грошей через банк "Глобус, - резюмував журналіст.

Нагадаємо, Дубинський розкрив правду про "корупційний ланцюг", кінці якого пов'язують чинного президента Петра Порошенка та олігарха Дмитра Фірташа.

Як повідомляв раніше Знай.ua, новим главою Конституційного суду стала Наталія Шаптала.

Також Знай.ua писав про те, що журналіст "Наші гроші" прокоментував скандал із нагородженнями Порошенка.