Українцям назвали розмір заробітної плати президента Володимира Зеленського, який зайняв крісло глави держави буквально два тижні тому.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє Українська Правда.

Журналісти повідомили, що заробітна плата президента України на сьогоднішній день становить 28 тис. грн (з травня 2016 року). Швидше за все, зарплата Зеленського складається виключно з посадового окладу, і він поки не отримує премій або надбавок.

Цікаво, що відповідно до статті 50 КЗпП України нормальна тривалість робочого часу працівників бюджетної сфери, яким є Володимир Зеленський, не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Популярні новини зараз
Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Але якщо б праця глави держави оплачувалася погодинно, то, відповідно, Зеленський зі своїм 14-годинним робочим днем отримував би набагато більшу зарплату. А так як зарплата в 28 тис. грн виплачується виходячи з восьмигодинного робочого дня, то виходить, що президенту Володимиру Зеленському перепадає 100 грн на годину.

У Адміністрації президента розповідають, що Володимир Зеленський працює по 14 годин на день. Він приходить на роботу о восьмій ранку, а йде з кабінету на Банковій близько 22:00. При цьому, як розповів перший заступник голови Адміністрації Президента Сергій Трофімов, перед початком робочого дня Володимир Олександрович встигає заскочити в спортзал.

"Президент приїжджає раніше, він ще в спортзал заходить. У нього набагато більш жорсткий графік, ніж у всіх нас", - розповідає Трофімов і додає, що спочатку всі працівники адміністрації разом із Зеленським засиджувалися до першої-другої ночі, але зараз закінчують роботу десь о 10 вечора.

Адміністрація президента

Чиновник переконаний в тому, що Зеленський дуже відповідальна людина і йому важлива довіра людей.

"Він ніколи не підводив і дуже дорожить довірою. Зараз Володимир Олександрович весь у роботі, він дуже зайнятий, вирішує складні завдання. Наскільки це зручно - важко сказати. Це велике навантаження, відповідальність і мужність з його боку", - резюмував Трофімов.

Нагадаємо, законопроект про імпічмент авторства президента України Володимира Зеленського зареєстровано у Верховній Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський закликав Раду зняти депутатську недоторканість

Також Знай.ua писав, Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля обговорення проблем вугільної галузі.