В ОБСЄ заявили, що ідея про скасування блокади ОРДЛО належала не Кучмі а бойовикам.

Питання про зняття виключно економічної блокади з окупованих територій Донбасу на засіданні в Мінську запропонував не представник України Леонід Кучма. Його підняли представники ОРДЛО. Натомість Кучма говорив про "весь комплекс кроків", пов'язаних із цим питанням. Про це в четвер повідомив журналістам в Києві спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Скасування блокади підтримала російська сторона, наголосив спецпредставник ОБСЄ.

"Насправді під час дискусії в ТКГ питання про зняття виключно самої блокади було піднято представниками ОРДО і ОРЛО і підтримане в загальній формі російською стороною", - заявив Сайдік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Мартін Сайдік

Мартін Сайдік пояснив, що Леонід Кучма у своїх висловлюваннях говорив про весь комплекс взаємних кроків, пов'язаних з даним питанням.

"Він особливо підкреслив, що ця робота має бути взаємною, і він, зокрема, говорив про скасування так званого зовнішнього управління підприємствами, а також про низку інших заходів. Всі вони, зрозуміло, повинні реалізовуватися в правовому полі України ", - підкреслив Сайдік.

Він пояснив, що причиною непорозуміння є те, що коли представники ОБСЄ в ТКГ вживають термін "блокада", то цей термін в їхньому розумінні сприймається як "цей широкий комплекс вищезазначених заходів, вжитих усіма сторонами конфлікту".

Нагадаємо, у Зеленського чітко пояснили слова Кучми про зняття блокади з Донбасу

Як повідомляв портал Знай.ua, Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського по Донбасу.

Також Знай.ua писав, Кучма подарував надію в'язням Кремля.