Через надмірні дощів і зливи цього тижня найбільше потерпіли Закарпатська, Івано-Франківська та Херсонська області. Негода завдала значного лиха домогосподарствам і дорогам. Причиною інцидентів стало різке підвищення рівня води у річках внаслідок надмірної зливи, яка напередодні буквально заливала ці регіони.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заслухав звіти про наслідки жахливих витівок стихії на позачерговому засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Володимир Гройсман пообіцяв регіонам допомогу. Але до того ж закликав місцеву владу теж не стояти осторонь. А допомогти людям вирішити злободенні питання, адже вчора після зливи постраждали сотні мешканців - вода розмила і замулила засаджені овочами території.

Зазначив, що завдяки децентралізії бюджети на місцях зросли у 4 рази. Тому, і ресурси на подолання надзвичайних ситуації мають бути збільшені відповідно.

Читайте Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я просив би всіх в регіонах перше - ще раз проаналізувати свої бюджети з точки зору резервування коштів на ліквідацію надзвичайних ситуацій. Будь ласка працюйте з місцевими радами для того, щоб в плановому режимі збільшити місцеві фонди. Ви сказали про зруйнований будинок і тут я вважаю все, що потрібно допомогти – давайте я готовий допомогти, ДСНС, я би просив скоординуватися с місцевою владою, якщо потрібно сформувати пропозиції", - наголосив прем'єр.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Українці назвали головних фаворитів на парламент

Як раніше повідомляв "Знай.ua", газові махінації Бойка показали Зеленському, українці в люті

Також "Знай.ua" писав про те, що Гройсману відповіли на його цинічні махінації з тарифами на газ.