Країна-агресор Росія зараз намагається зробити все, аби змінити "нормандський формат" майбутніх переговорів. У Путіна прагнуть звести до того, щоб на переговорах були присутні представники окупаційних адміністрацій.

Відтак, перед президентом Зеленським стоїть важливе завдання: не потрапити у цю пастку. Про це заговорили у міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Путін
Путін

Таку думку висловив заступник голови МінТОТ Юрій Гримчак в інтерв’ю телеканалу UA TV. За словами експерта, країна-окупант буде зводити все до того, що Україна має говорити із представниками так званих "ЛНР" і "ДНР".

"Мені здається, Росія все-таки намагається перевести формат переговорів Росія – Україна – ОБСЄ або Росія – Україна – Німеччина – Франція в формат "ви повинні говорити з так званим ДНР і ЛНР". І мені здається, що не потрапити в цю пастку якраз і є те завдання, яке стоїть перед нинішнім президентом України", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Примітно, що раніше озвучену представником України Леонідом Кучмою у Тристоронній контактній групі заяву розкритикували. Вона стосується припинення економічної блокади Донбасу у МінТОТ.

Тоді Юрій Гримчак запевнив, що будь-які спроби зняти економічну блокаду і купувати продукцію захоплених бойовиками підприємств підпадають під статтю "Фінансування тероризму".

Нагадаємо, Українці назвали головних фаворитів на парламент

Як раніше повідомляв "Знай.ua", газові махінації Бойка показали Зеленському, українці в люті

Також "Знай.ua" писав про те, що Гройсман скликає екстрену нараду: причина руйнує всю Україну.