Президент Володимир Зеленський ініціював звільнення всіх голів обласних держадміністрацій. Про це повідомила прес-секретар президента Юлія Мендель у понеділок, 10 червня, під час брифінгу.

"Президент України ініціював зняття всіх губернаторів, але Кабінет міністрів сьогодні затвердив зняття лише 13 керівників областей. Ми не знаємо принципів вибірковості уряду. Ми сподіваємося, що будуть зняті всі губернатори. У нас триває процес пошуку нових фахівців, які можуть очолити області", - заявила Мендель.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також вона додала, що нових губернаторів вибирають за такими критеріями: порядність, професіоналізм, відсутність корупційних зв'язків. В АПУ хочуть, щоб у потенційних кандидатів уже були ідеї щодо їх місцевої команди.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами Мендель, Адміністрації в цій роботі допомагають кілька міжнародних HR-компаній, крім того, свої кандидатури пропонують активісти та волонтери команди Зеленського в регіонах.

Нагадаємо, хто йде в парламент від партії президента "Слуга народу".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив, що встановить нову систему влади і "підготував особливий сюрприз для Порошенка".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прийде на засідання Конституційного суду, який буде розглядати розпуск парламенту.