У виборчому списку партії президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" у Верховну Раду під номером 41 помітили Юрія Гусєва, який є помічником народного депутата 6-го скликання Юрія Стеця (Блок "НУ – НС"), заступником міністра оборони (2014-2016 рр.). Він відомий корупційними скандалами, передають Букви.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З 2014 по 2016 рік Юрій Гусєв обіймав посаду заступника міністра і голови ради реформ Міноборони України у Міністерстві оборони України.

20 травня 2019 року Національне антикорупційне бюро направило до суду справу про розкрадання 259,2 мільйона гривень Держінвестпроекту.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Правоохоронні органи встановили, що у 2012 році з державного бюджету виділили 500 млн на низку національних проектів, зокрема 259,2 мільйона гривень - на проекти "Якісна вода" та "Олімпійська надія-2022".

Ініціативи так ніхто і не реалізував, а от кошти "пішли", тобто були розкрадені. Детективам вдалося з'ясувати, що гроші переводилися під виглядом позики на рахунки компаній, які були підконтрольні колишньому керівнику Держінвестпроекту.

"Однак ці проекти не реалізували, а всі кошти (259,2 млн грн) розікрали протягом 2012-2014 років", - наголошується в повідомленні.

В цей час саме Гусєв обіймав посаду директора Департаменту національних та інвестиційних проектів Держінвестпроекту.

Крім того, Гусєв опинився в центрі ще одного скандалу – у Міністерстві оборони України. Це сталося вже під час президентства Петра Порошенка. Тоді Гусєва призначили заступником міністра з економічних питань у березні 2015 року.

Юрія Гусєва звинуватили в корупції під час держзакупівель для армії і провал експерименту з харчуванням для військовослужбовців.

Важливо відзначити, що стан Гусєва в період з 2014 по 2016 рік дійсно збільшилася в кілька разів.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відправляє в Раду тамаду Кривошеєва.

Також Знай. ua писав, що українці благають Зеленського прибрати з "Слуги народу" соратника Кличка.