Представник Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський повідомив, що коаліція Верховної Ради "Європейська Україна" припинила існування ще 29 березня 2016 року. Про це передає Обозреватель.

Під час засідання Конституційного Суду Веніславський зробив заяву про припинення існування коаліції в Раді після виходу з неї "Батьківщини", "Самопомічі" і Радикальної партії.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Цей факт був підтверджений багаторазовими виступами політичних лідерів і представників фракцій, зокрема Юлії Тимошенко, яка говорила, що коаліція припинила існування. Порошенко теж говорив, що у нього виникло право достроково припинити повноваження парламенту, але він цим правом не скористався з відомих йому причин", — уточнив представник Зеленського.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

За його словами, Зеленський має всі законні підстави для розпуску Верховної Ради.

"Конституція України не передбачає жодних вимог щодо наявності в указі будь-яких обґрунтувань, крім зазначення конкретних положень, на які спирався президент, видаючи цей указ. Всі положення Конституції, які дають йому це зробити, в указі є", зазначив представник.

Нагадаємо, у Зеленського озвучили "наполеонівські плани" на Раду.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський підписав подання на звільнення Луценка і Клімкіна.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звільнив одразу 15 обласних губернаторів.