Державний "ПриватБанк" виграв у суді за позовом ЗАТ "Ерлан" про зобов'язання банку погасити заборгованість за кредитом рефінансування перед НБУ. Про це йдеться в повідомленні банку.

"11 червня 2019 "ПриватБанк" здобув перемогу у Великій Палаті Верховного Суду у справі за позовом ЗАТ "Ерлан" в НБУ та АТ КБ "ПриватБанк" про зобов'язання "Приватбанку" погасити заборгованість за кредитом рефінансування перед НБУ", - йдеться в повідомленні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ЗАТ "Ерлан" (ТМ "Біола"), який є пов'язаною особою з колишніми власниками банку, намагалося довести змову і бездіяльність НБУ та "Приватбанку" і в судовому порядку зобов'язати банк погасити заборгованість перед НБУ. Це спричинило би припинення іпотеки та звільнення майна, переданого суспільством у забезпечення виконання зобов'язань "Приватбанку" перед НБУ за кредитом.

"Проте Велика Палата Верховного Суду підтвердила позицію "Приватбанку" і відмовила у задоволенні позову, зробивши при цьому кілька важливих для всього банківського співтовариства правових висновків", - уточнили в банку.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Нагадаємо, названа сума боргу "Приватбанку" перед фінансовою установою пов'язаних з Коломойським осіб і компаній.

Як повідомляв портал Знай.uа, Коломойський вимагає повернути йому акції Приватбанку.

Також портал Знай.uа писав, що ПриватБанк попередив усіх клієнтів.