З'явилася інформація, що Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов ТОВ Спірит Фінанс до ПАТ Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК). Суд вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 1,3 млрд гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Згідно з судовими матеріалами, у вересні 2017 року збори акціонерів ПГЗК прийняв рішення виплатити дивіденди на 16,16 млрд грн (10,16 грн у розрахунку на одну просту акцію).

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак, у встановлений законом термін дивіденди не виплатили деяким акціонерам компанії, в т. ч. Мелчет Інвест Лімітед (Багами), Дакстон Холдінгз Лімітед (Кіпр), Лакрино Інвестментс Лімітед (Кіпр), Милнербей С. А. (Британські Віргінські острови), Бриммилтон Лімітед " (Британські Віргінські острови), Ренальдо Інвестментс Лімітед (Кіпр).

У травні 2018 року ці акціонери ПГЗК на підставі договорів факторингу поступилися права вимоги ТОВ Спірит Фінанс у розмірі 1,17 млрд грн. Однак ПГЗК грошові зобов'язання перед Спірит Фінанс також не виконав.

Нагадаємо, "ПриватБанк" насолив Коломойському в суді: нічого не винні.

Як повідомляв Знай.uа Дмитро Разумков відверто розповів про вплив Коломойського на "Слугу Народу".

Знай.uа писав, за видобуток газу в Чорному морі б'ються одіозні політики: Коломойський і екс-депутат Держдуми РФ.