П'ятий президент України Петро Порошенко буде довічно охоронятися Службою державної охорони. Про це повідомили в Управлінні держохорони, передають Українські новини.

"Згідно із законом "Про охорону органів державної влади та посадових осіб" Президент України після припинення повноважень забезпечується державною охороною довічно, якщо тільки він не був усунений з поста в порядку імпічменту", - сказано у відповіді.

Цікаво, що УГО не повідомив інформацію стосовно того, на яких автомобілях їздить Порошенко і скільки у його автомобілів охорони, а також не назвали, скільки у нього охоронців.

Як відомо, Порошенко призначив главу своєї охорони Юрія Федорова заступником начальника військової розвідки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Незважаючи на те, що президенти більше ніколи не обійматимуть найважливішу посаду в країні, вониотримують довічне забезпечення, яке прирівнюється до 22 прожитковим мінімумів.

Примітно, що держава оплачує екс-президентам послуги двох помічників і одного радника. Наприклад, у Леоніда Кучми залишився автомобіль Mercedes Benz, без водія, у екс-президента Віктора Ющенка залишився після президентського терміну автопарк, три водія, кухаря, покоївки, офіціанти і довічне грошове забезпечення. У Леоніда Кравчука крім депутатської пенсії в 18 тисяч гривень не залишилося ні автомобіля, ні покоївки. Однак на помічників Кравчука з бюджету в 2015 році було витрачено більше 300 тисяч гривень.