У Києві вбили народного депутата від "Народного фронту", координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.

Про це повідомляє Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Тетяна Ніколаєнко та Оксана Денисова.

"Депутат від Народного фронту Дмитро Тимчук помер від вогнепального поранення в голову. Це підтверджують наші джерела у правоохоронних органах", - заявили журналісти.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Інформацію також підтвердив нардеп Антон Геращенко в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Приблизно близько години тому дружина народного депутата Тымчука подзвонила в "швидку допомогу" і в поліцію і повідомила про те, що її чоловік чистив будинку нагородний пістолет, при чищенні зброї завдав собі смертельне поранення. До приїзду бригади швидкої допомоги мій друг Дмитро Тимчук, на жаль, вже помер", - повідомив Геращенко.

В даний час на місці трагедії працює слідчо-оперативна група, яка з'ясовує обставини події.

"Це величезна втрата для України, це втрата для фракції "Народний фронт", це був справжній, чесний, щирий, добрий чоловік, який багато зробив для інтересів України у сфері оборони, безпеки, у сфері розвідки, у сфері інформаційної безпеки нашої країни", - підкреслив депутат.

Що сталося

В поліції, йдеться про нещасний випадок. Інформація про інцидент надійшла правоохоронцям в 12:10. Як стало відомо, смерть настала під час чищення нагородного пістолета. Нардеп знаходився за адресою: Київ, вулиця Петрова, 10а. Він помер від отриманих травм.

За допомогою звернулася дружина Тимчука, яка за годину до того виявила свого чоловіка в квартирі з вогнепальним пораненням голови. Попередньо встановлено, що під час чищення пістолета депутат випадково вистрілив собі в голову.

Користувачі зазначають, що для підполковника запасу, яким був Тимчук, не розрядити зброю - це дивно. І не приборкують емоцій, пишуть, хто що думає.

"Підполковник запасу чистив заряджений пістолет ??!! Патріота України прибрали або змусили застрелитися, погрожуючи сім`ї, бо займався Інформаційним спротивом проти російської пропаганди", "Застрелится при чистке оружия, это нужно быть или бухим или недалеким... И как это можно чистить оружие с патроном в патроннике?", " Жаль человека.....Наверное много знал.....", " После бегства Януковича, тоже творилось что то похожее?! Кто следующий?", "подполковник чистив заряджені зброю дулом до себе? Той хто з зброєю знайомі мене зрозуміли", - пишуть українці.

Версії трагедії

Висувають версії події і гадають, як так вийшло, що загиблий чистив заряджений пістолет. Правоохоронці розглядають три версії загибелі нардепа: самогубство, вбивство, необережне поводження зі зброєю.

Нардеп від Народного фронту Антон Геращенко в ефірі "112 каналу" розповів, що дружина народного депутата Тымчука подзвонила в "швидку допомогу" і в поліцію і повідомила про те, що її чоловік чистив будинку нагородний пістолет, при чищенні зброї завдав собі смертельне поранення.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань підтвердило відкриття п'ятої справи проти експрезидента Петра Порошенка щодо захоплення влади та незаконного призначення прем'єр-міністра та його команди в уряді.

Як повідомляв Знай.ua, Міністерство оборони України спростувало інформацію про призов з мобілізації Президента Володимира Зеленського в 2014-2015 роках, про що неодноразово говорив колишній глава держави Петро Порошенко.

Також Знай.ua писав, що Зеленський привіз добрі новини заробітчанам.