Експрезидент України Леонід Кравчук на программі "Право на владу" розповів про катастрофу на ЧАЕС та достовірність американського серіалу "Чорнобиль" від телеканалу HBO.

"Все будувалось на брехні. Головне було не те, що нам робити і не робити, а як подивляться на те, що ми робимо, особливо на заході. Людина не існувала, існувала партія", - почав політик.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

кадр з фільму "Чорнобиль"
кадр з фільму "Чорнобиль"

Крім того, Кравчук наголосив, що на будівництві АЕС саме в Україні наполіг Київський Обком партїї.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Єдиною людиною, яка протестувала проти будівництва електространції над Києвом, на Дніпрі був президент академії наук Борис Патон. Все інші погодились", - сказав Крачук.

За словами Кравчука, вже на наступний день після трагедії він прибув у Прип'ять.

"Ми мали одне завдання: не спричинити паніки. Ми не знали, що це радіація, нам говори, що це пожежа. Але неофіційна інформація ходила, що це вибух, і люди в Прип'ять не повернуться. Були підготовлені поїзди щоб евакуювати людей з Києва", - заявив Кравчук.

Нагадаємо, як виглядали діти, народжені після Чорнобиля.

Як повідомляв Знай.ua, головний герой стрічки "Чорнобиль" від HBO присадив невдоволених росіян.

Також Знай.ua писав, серіал "Чорнобиль" викликав туристичний ажіотаж.