Президент Володимир Зеленський заявив, що Україну можна перетворити на процвітаючу країну, завдяки трьом речам. Також він закликав українців інвестувати в розвиток України.

Про це Зеленський заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою у Києві, яка відбулася у четвер, 20 червня.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми уважно вивчаємо досвід країн, яким вдалося. Розуміємо, що вони, насамперед, інвестували в освіту, технології та інфраструктуру. Україна буде робити те ж саме. Тому роль держави в економіці в найближчі п'ять років буде зводитися до трьох речей: не заважати бізнесу працювати; побудувати для бізнесу прекрасну інфраструктуру і створити умови, щоб робити бізнес в Україні було просто зручно; третє – фокус на освіті, науці й технологіях", - сказав президент.

Популярні новини зараз
ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Зеленський заявив, що вирішив інвестувати в Україну "найдорожче, що в нього є" - свій час. Він додав, що зі своєю командою шукає креативні проривні та інноваційні рішення для країни, і найближчим часом про них розкажуть детальніше.

Президент зазначив, що "перетворитися з бідної країни в країну із середнім рівнем доходу не так вже й складно". За його словами, все залежить від бажання українців. При цьому Зеленський переконаний, що Україні потрібно стати по-справжньому багатою країною.

"За даними Світового банку, в 1960 році була 101 країна, яка розвивається, і тільки 13 з них змогли стати розвиненими багатими країнами. До того ж, більшість із них зробили це за рахунок природних ресурсів. У економістів є спеціальний термін: "пастка середнього доходу". Її суть дуже проста – бідні країни конкурують за рахунок дешевої робочої сили. Як тільки країна отримує середній рівень доходів, конкурентні переваги зникають, і країна перестає стрімко розвиватися. За цим сценарієм країна майже ніколи не стає багатою, максимум – "середнячком", - пояснив він.

Володимир Зеленський наголосив, що сильна економіка потрібна Україні й для того, щоб протистояти зовнішнім загрозам. Президент також запевнив, що підприємці матимуть рівні умови для роботи в державі.

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Також Знай.uа писав, Батько Гандзюк написав емоційного листа Зеленському: "У нас тільки одна мета".