Експрезидент України Петро Порошенко може залитися без своїх головних активів. Державне бюро розслідувань може заарештувати завод "Кузня на Рибальському" та телеканал "Прямий". Також арешт можуть накласти й на особисте майно Порошенка.

Інформація про це міститься у документі, який глава ДБР Роман Труба направив своєму підлеглому – в. о. першого керівника управління організації досудових розслідувань Олегу Корецькому, пишуть "Весті".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що Петра Порошенка є фігурантом щонайменше трьох кримінальних проваджень, які веде новостворений антикорупційний орган – Державне бюро розслідувань (ДБР). ДБР підозрює, що покупка "Прямого" пов'язана з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомляє джерело видання в Агентстві з управління конфіскованими активами).

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Глава ДБР вважає доцільним накласти арешт на банківські рахунки, матеріальні та нематеріальні активи "Прямого", а також отримати доступ до всіх документів каналу. Окремо він пропонує встановити та допитати всіх осіб, які причетні до здійснення угоди з купівлі цього медіаактивів.

Варто додати, що 20 червня стало відомо, що номінального власника "Прямого" – Володимира Макеєнка – викликають на допит в ГБР, як і самого Порошенка. А саме допит учасників угоди (Макеєнко був таким) і рекомендує Труба Корецькому.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Друга кримінальна справа стосується можливого відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, при продажу Порошенком ПРАТ "Завод "Кузня на Рибальському" Сергію Тігіпку. Справи розслідуються на підставі заяв відомого юриста Андрія Портнова.

Труба пропонує Корецькому перевірити через органи фінансового моніторингу можливе ухилення від сплати податків з боку Порошенка, перевірити в тому числі закордонні банківські установи і підготувати відповідні міжнародно-правові доручення. Він також зазначає, що стосовно телеканалу "Прямий" потрібно провести всі ті ж слідчі дії.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Третя справа стосується можливого перевищення повноважень, яке Порошенко припустив, беручи участь у призначенні членів Вищої ради правосуддя. По цій справі Труба пропонує викликати на допит заступника голови АП часів Порошенка – Олексія Філатова.

Нагадаємо, голого Порошенка виставили на продаж, любителям "солоденького" доведеться розкошелитися: фото.

Раніше Знай.uа повідомляв, Порошенко пролітає повз Раду: нове соцопитування показало, що українці думають про "Європейську солідарність".

Також Знай.uа писав, з партії Порошенка втік Лубінець: чим відзначився любитель пікантних листувань.