Незабаром президент України Володимир Зеленський повинен зустрітися із президентом США Дональдом Трампом. Однак до цього Трамп зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним. Припускають, що на цій зустрічі буде обговорено питання України та звільнення українських полонених моряків.

Про це розповів глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми поговорили із Білим домом, Держдепом стосовно того, як "український трек" має бути висвітлений (на зустрічі - ред.) ... Звичайно, Трамп сам буде приймати рішення. Але в його матеріалах, я упевнений, все буде написано правильно", - заявив Клімкін.

Клімкін підкреслив, що Трамп і Путін точно обговорюватимуть тему України та полонених моряків, зокрема.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Україна там точно буде присутня, і звільнення (полонених Росією українських моряків - ред.) там теж буде присутнє", - додав він.

Клімкін також оцінив зустрічі, проведені президентом України Володимиром Зеленським із лідерами Франції та Німеччини, що відбулися протягом минулого тижня.

Зеленський та Макрон
Зеленський та Макрон

"Класно, що ці візити відбулися саме зараз. Потім будуть зустрічі в Осаці з Путіним. ... Обговорення тактики щодо Донбасу - це супер. немає проривних рішень - насправді, це очікувано, нічого поганого в тому немає. ... Складна дискусія щодо Ради Європи, газу, Північного потоку - теж очікувано.... Це була "розвідка боєм", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, зустріч Зеленського із Трампом: президент доручив Баканову важливу місію, "Україна розраховує...".

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Також Знай.uа писав, що Клімкін поставив Путіну жорсткий ультиматум щодо Криму: море, гроші і земля.