Відомий блогер Олександр Дубинський розклав по поличках шахрайську схему банків. Нещодавно журналіст оприлюднив інформацію, з допомогою якої вияснилось, що "Укргазбанк", "Альфа-Банк" і банк "Альянс" у змові відмивають гроші через ОВДП на біржах "Перспектива" та ПФТС.

"У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2017-2018 рр службові особи "Укргазбанку", "Альфа-Банку" і банку "Альянс", діючи за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ "І-Нвест" і ЗАТ "Майстер Брок", в режимі так званого "групового звіту", вчинили дії, спрямовані на маскування незаконного походження коштів в сумі понад 86 млн грн, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, тобто скоїли злочин, передбачений ч 3 ст 209 КК України", - сказано у рішенні Шевченківського райсуду м. Києва.

Олександр Дубинський
Олександр Дубинський

У зв'язку з цим слідчий звернувся з клопотанням до суду щодо накладення арешту на майно у кримінальному провадженні.

"З метою надання вигляду законного походження коштів, отриманих злочинним шляхом, співучасники вирішили укласти в порушення Закону України "Про депозитарну систему України", формальні операції на фондовому ринку з ОВДП, під час яких нібито отримали прибутку. Однак, такі доходи є, отриманими злочинним шляхом, від створених з метою прикриття незаконної діяльності юридичних осіб", - повідомляє суд.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Разом з тим біржові контракти неодноразово формували протягом одного дня з незначною різницею в часі і на однакову або схожу за кількістю цінних паперів суму в аномальному обсязі. Також коло учасників торгів було обмежениим. Економічну вигоду мали тільки посередники (їх клієнти, бенефіціари таких операцій), а для інших учасників торгів незначна або відсутня.

український банк
український банк

Дані операції за сприяння посадових осіб фондової біржі "ПФТС", "Української біржі" і біржі "Перспектива" при формуванні доходу ряду фізичних осіб не мали жодного економічного сенсу.

Злочинну схему напрацювали на базі біржі ПФТС. З цією метою посадові особи ТОВ "І-Нвест", ЗАТ "Майстер Брок", ТОВ "Навігатор-Інвест" та інших торговців цінними паперами уклали договори купівлі-продажу ОВДП у банківських установах. Зокрема, "Укргазбанку", "Альфа-Банку" банку "Альянс" без мети створити правомірні юридичні наслідки і без наміру отримати прибуток.

Нагадаємо, Дубинський показав, як одіозний політик Кононенко вибудовує сітку підкупу