Нещодавно Україну сколихнула страшна трагедія - українець Василь Чорней, який працював у Польщі, помер після того, як втратив свідомість на робочому місці. Роботодавці замість того, щоб викликати швидку, залишили чоловіка помирати у лісі. Передає "Хвиля".

Як повідомляється, Чорней був мешканцем Івано-Франківської області. У нього залишилося троє дітей і літні батьки.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На жаль, ситуація Чорнея - не рідкість, адже українці, їдучи на заробітки, часто опиняються у нелюдських умовах. Роботодавці не повідомляють медикам про стан співробітників через бажання приховати факт неофіційного оформлення або несправність техніки.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нова українська влада не повинна стояти осторонь від подібних випадків. В ідеалі, українське консульство в Польщі зобов'язане стежити за подібними ситуаціями і не допускати випадків недбалості. Зеленський та його команда повинні показати нову якість опіки над трудовими емігранатами, адже їм довелося покинути країну саме через важку економічну ситуацію.

"Якщо Зеленський та його команда хочуть, щоб українці почали повертатися додому, то просто заявити про це буде недостатнім. Необхідно показати, що уряд і президент цікавляться долею кожного окремо взятого українського громадянина, який опинився за кордоном, незалежно від того скільки їх там знаходиться", - пише "Хвиля".

Нагадаємо, харьківського прикордонника засікли на мерзенною схемою.

Раніше Знай.ua повідомляв, троє чоловіків зі Львівської області померли від удару блискавки.

Також Знай.ua писав, як зміниться Трудовий кодекс Україні.