У ніч на 24 червня Парламентська Асамблея Ради Європи вирішила повернути Росію до роботи в цій організації без обмеження права голосу. Відповідну резолюцію у повному складі підтримали делегаці Франції, Італії, Австрії, Туреччини, Азербайджану, Іспанії, Норвегії, Словаччини, Португалії та Сербії.

У цьому немає ніякої зради, просто є інтереси, які у світі кожен захищає, як може. І інтереси усіх цих країн у даному питанні суперечать інтересам України, вважає політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

В України єдиний вихід - стати сильнішою. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Рoliteka

"Проблема України полягає в тому, що ми зробили дуже мало для того, щоб наш інтерес переважував інтерес взаємовідносин з Росією. Це якраз дуже тривожний знак з погляду того, як Європа тепер буде розвертатись до Росії. І це рішення готувалося не день і не два, воно готувалося протягом останнього пів року фактично. А реально навіть більше, адже вже півтори року йдуть розмови про те, щоб відмінити санкції і в загальному йти на зближення з Росією. І все це відбувається в більш ширшому контексті – контексті взаємостосунків Європи зі США, Штатів з Росією. І відповідно, коли ми цей контекст упускаємо, коли ми економічно стогнуємо, не ростимо, то це визначає інтерес країн до нас. Вони завжди так діють, вони завжди рахують. Європа ніколи б не стала Європою, якщо б вона не вміла рахувати. Вони раціоналізують кожен свій крок", - пояснив політик.

Політолог підкреслив, що в цій ситуації нема вини дипломатів, оскільки це не дипломатичне питання – це питання інтересів. Тому все, що ми повинні зробити – ми повинні рости економічно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

" Ми 5 років повинні були зробити все, щоб перезапустити державні інститути, щоб збільшити їхню ефективність, щоб сюди пішов інвестор, і заробляючи тут мільярди доларів, європейські країни розуміли б, за що вони борються. Тоді ми б отримали від них підтримку… Тому все, що ми повинні зробити – ми повинні рости. Ми повинні рости дуже швидко, і тоді почне змінюватись ставлення до нас. Тому що іноземні компанії будуть шукати тут можливості заробити, тоді вони будуть лобіювати свої інтереси, вони будуть лобіювати наші інтереси. А коли нема таких інтересів – то й нема інтересу", - зазначив Юрій Романенко.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила ганебні рішення щодо Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський блискавично відреагував на рішення Європи щодо Росії

Також Знай.ua писав, політолог пояснив повернення Росії до ПАРЄ