У середу 26 червня об 11:00 біля Станиці Луганській на окупованому Донбасі почалося розведення сил. У Мінську сторони раніше домовилися, що зможуть почати процес лише після 7 днів режиму тиші.

Розведення сил не могли почати з 2016 року, оскільки процес багаторазово зривався. Процес може зайняти до трьох днів – його сил сплановано проводити в період з 26 по 28 червня.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Збройні сили України відійдуть на 800-900 метрів углиб підконтрольної Україні території.

Після розведення, крайні позиції української армії будуть розташовані на рівні з контрольно-пропускним пунктом в'їзду-виїзду.

Останній блокпост ВСУ перед позиціями окупантів до розведення сил

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ВСУ і окупантів розділяли 380 метрів. Після сьогоднішнього розведення ця відстань збільшиться до більш ніж 2 кілометрів.

У прес-службі ООС повідомили, що українська сторона готова до виконання взятих на себе зобов'язань. Однак виникає занепокоєння щодо готовності до дзеркальних дій протилежної сторони.

Вже опівдні відбувся перший етап відведення сторін від околиць Станиці Луганської. Українські військові відійшли з однією з позицій перед КПВВ "Станиця Луганська", чи зробив те ж саме противник - наразі невідомо.

Після того, як були випущені сигнальні ракети з нашого боку і з боку сепаратистів, укрїнські військові покинули визначені ОБСЄ позиції. Все відбувалося під наглядом представників ОБСЄ, які знаходились по обидва боки, повідомили українські військові.

РОЗВЕДЕННЯ СТОРІН НА ДІЛЯНЦІ №1 «СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА». ВІДЕО:

Відповідно до рішення про розведення сил на ділянці №1 «Станиця Луганська», окремі підрозділи операції Об’єднаних сил змінили розташування власних позицій у рамках виконання раніше ухвалених Мінських домовленостей. Спостереження за процесом розведення сил на зазначеній ділянці з обох сторін здійснюють патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ упродовж декількох діб здійснюватиме постійний моніторинг стосовно виконання обома сторонами усіх заходів розведення з подальшим опублікуванням детального звіту. Командування операції Об’єднаних сил наголошує, що українською стороною вжито усіх необхідних заходів, аби процес розведення сил і засобів на ділянці №1 «Станиця Луганська» не створював небезпеки для життя та здоров’я мирного населення по обидва боки лінії розмежування. Процес розведення сил і засобів також не послаблює оборонні можливості наших підрозділів на визначеній ділянці.

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 26 juni 2019

Захисні споруди, які використовували ВСУ і окупанти, планують поступово демонтувати. Згодом, якщо вдасться домовитися про відновлення зруйнованого моста, через КПВВ може початися автомобільний рух.

Нагадаємо, експерт попередив, що війна на Донбасі може отримати несподіване продовження.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін роздає на Донбасі російські паспорти, але чомусь ніхто не поспішає.

Також Знай.ua писав, на окупованій сепаратистами і російськими військовими території Луганської і Донецької областей продовжує погіршуватися соціально-економічна ситуація.