В Україні з новою силою почалися обговорення навколо військовополонених, адже у четвер, 27 червня, з'явилася інформація про обмін полоненими між Україною та так званими "ЛНР" та "ДНР". Свою лепту щодо цього питання вніс і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук.

Вакарчук у програмі "Право на владу" заявив, що для вирішення проблеми із захопленими моряками потрібно вести переговори.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Лідер "Голосу" зауважив, що всі хочуть повернути українських військових додому, але Росія – підлий парламентер. У РФ розуміють, що Україна зараз має величезний інтерес високою ціною звільнити заручників, і користуються цим.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

[quote author=""]"Ось вам така ціна, а готові з’їсти це, готові зробити це. Мені здається в цьому сенсі потрібно вміти тримати удар. Мені здається, що перед Осакою та G20 Путіну теж важливо показати якийсь крок. Йому важливо приїхати туди й сказати: "Дивіться, я зробив. Нас в ПАРЄ повернули, ми такі хороші…". Я не думаю, що тут ситуація така, що нам треба, а йому не треба. Я думаю, що йому теж якось треба вирішити цю ситуацію. Що б я зробив, я б зібрався всім разом, президент і його команда, і міністр закордонних справ, який наскільки я пам’ятаю подав заяву у відставку, кандидати на міністра, сіли разом. Незалежно від обставин, незалежно від політичних дивідендів сказали: "Хлопці, що робимо?!". Я думаю, що це була б правильна позиція і я закликаю їх це зробити", – сказав Вакарчук./quote]

Крім того, Вакарчук додав, що зараз, коли Росія повернулася в ПАРЄ, дуже важливо тримати емоції при собі та вести колективну політику. Також Вакарчук натякнув на емоційну промову президента Володимира Зеленський, з якою він виступив на екстреному брифінгу у четвер, 27 червня. Лідер "Голосу" сказав, що варто тримати емоції під контролем.

По-перше, я вважаю, що зараз, коли Росія повернулася в ПАРЄ, деякі проросійські політики повертають контроль над українськими ЗМІ, поки Медведчук їздить до Москви та піариться на українських заручниках, коли президент і міністерство закордонних справ мають іншу політику щодо цього, я сподіваюся спільну, дуже важливо всім тримати емоції при собі, проводити колективну політику. Я абсолютно впевнений, що українська держава має навчитися у важкі часи, які особливо зараз, тримати зовнішній удар, а все, що є всередині не виносити. Це важко, це неприємно, йде передвиборчий процес, але ні одна, ні інша сторони не повинні виносити цей конфлікт, виносити ці емоції", – додав Вакарчук.

Також він зазначив, що сьогодні важливо об’єднуватися. Він упевнений, що хоч би що там було, конфлікт, про який ми говоримо, він є емоційно політичним.

Нагадаємо, що Притула розвіяв головний міф про "Голос" Вакарчука: "Всім, у кого є мізки".

Як повідомляв Знай. ua, об'єднається "Слуга народу" Зеленського з "Голосом" Вакарчука.

Також Знай. ua писав, що лідер "Океан Ельзи" назвав ключові прізвища, хто фінансує "Голос".