Українські ЗМІ уважно стежили за боротьбою України і наших союзників проти повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи.

Народний депутат Віктор Єленський розповів, що у деяких європарламентарів, які проголосували за повернення Росії в ПАРЄ, взагалі не було аргументів, передає "Сьогодні".

"Інші казали: "Краще тримати ворога поруч, якщо Росія буде поза ПАРЄ, буде гірше". Треті постійно згадували, що російські громадяни залишаться без захисту Європейського суду з прав людини. Деякі мені казали: "Давайте ми їх приймемо. Вони думають, що ми скажемо "ласкаво просимо, панове". Але ми їм скажемо "здрастуйте, сволочі". І почнемо їх по повній програмі "виховувати". Але це такі наївні міркування. Звичайно, вони можуть повертатися до "російського питання". Але, враховуючи, що тепер санкції без Ради міністрів накласти неможливо, навряд чи обговорення Росії матиме якийсь ефект. На багатьох депутатів чинився тиск…". Віктор Єленський

На питання про те, з чийого боку був можливий тиск, - Росії чи керівництва держав, які ці депутати представляють, Єленський зауважив, що механізми до кінця не ясні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, які країни виступили за повернення Росії в ПАРЄ.

Як повідомляв Знай. ua, Росія висунула нові вимоги у ПАРЄ.

Також Знай. ua писав, що Путін несподівано натякнув на взаємний обмін, "є питання".