Питання про звільнення міністра закордонних справ України Павла Клімкіна розгляне Комітет Верховної Ради у закордонних справах. Відповідну заяву зробила голова комітету Ганна Гопко.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідне засідання відбудеться у понеділок, 1 липня. Комітет готовий розглянути призначення на посаду глави МЗС України Вадима Пристайка і обговорити подальші кроки у зв'язку з провалом в Парламентській асамблеї Ради Європи.

До цього засідання президент України Володимир Зеленський вже підписав подання про звільнення з посади міністра закордонних справ Павла Клімкіна, а також вніс подання на призначення Вадима Пристайка.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше повідомлялося, що український президент Володимир Зеленський заявив, що в очі не бачив відповідь на ноту українського МЗС Російської Федерації.

Зеленський відповів, що він дізнався про важливому міжнародному кроці України з Інтернету. Глава держави підкреслив, що, мабуть, Він не вважає за потрібне погоджувати такі рішення з президентом.

"Я як президент України дізнаюся про наших міжнародних кроки з Інтернету... Я, президент України, нагадую всім, особливо пану Клімкіну. Я в очі не бачив наш відповідь на ноту РФ! Тому що пан Клімкін не вважає за потрібне погоджувати такі рішення з президентом України", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, Клімкін відмовився повертати українських моряків в таємниці від Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Гройсман, відсидівши 5 років в затишному кріслі, прокинувся і кинувся визволяти моряків з пазурів Путіна.

Також Знай. ua писав, що Зеленський жорстко поставив на місце Клімкіна.