Нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи офіційно підтвердила повернення Росії до складу. Згідно з рішенням ПАРЄ російська делегація повернеться до роботи в органі з повним набором повноважень.

Сім держав мають намір підготувати спільну резолюцію щодо такого рішення ПАРЄ. Про це заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зокрема, Карчевський зазначив, що найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина і Грузія обговорять спільні кроки.

Парламентська асамблея Ради Європи
Парламентська асамблея Ради Європи

Популярні новини зараз
Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

"Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн, що приїхали на сьогоднішні урочистості, говорили мені, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити дуже важко. Ми говорили про проведення якомога швидше спільної зустрічі", - сказав маршалок.

Раніше на знак протесту проти включення Росії до ПАРЄ польська делегація заявила, що не буде брати участь у засіданні Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури на початку наступного тижня.

Станіслав Карчевський

Зазначимо, що європейські депутати проголосували за рішення повернути РФ у ПАРЄ 25 червня. За повернення російської делегації у повному складі проголосували представники Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Туреччини, Ісландії, Кіпру та Азербайджану. Внаслідок цього українська делегація заявила, що, можливо, припинить участь в органі.

Російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ через санкції, накладених у квітні 2014 року через анексію Криму і війни на Донбасі. Крім того, РФ не сплачує членський внесок з червня 2017 року.

Нагадаємо, ПАРЄ обрала новим генсекретарем Ради Європи ефектну красуню: Росія у прольоті.

Раніше Знай.ua повідомляв, Україна жорстко відповіла на повернення Росії в ПАРЄ.

Також Знай.ua писав, Романенко розповів, чому поразка у ПАРЄ - не велика втрата для України.