У команді "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка вважають, що першочергова реформа, яку потрібно провести після обрання у Верховну Раду, – це реформа парламенту.

Наш парламент приймає рішення 226 голосами. В Європі такого немає, там приймають більшістю від присутніх. Скільки прийшло, проголосувало – більшістю прийнято. Це стимулює депутатів ходити на роботу, тому що голос починає важити.

Якщо прийняти законодавство, що за 10% прогулів депутатом засідань – до побачення, йди додому відпочивай, за "кнопкодавство" – карна відповідальність і теж позбавлення мандату, і рішення приймаються не більшістю від Конституційного складу, а більшістю від присутніх – це суттєво вплине на дисципліну у парламенті.

Нагадаємо, Гриценко розкрив Зеленському очі на Луценка.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, лідер "Громадянської позиції" виклав все.

Також Знай. ua писав, чому Анатолію Гриценку довіряє так багато українців.