Володимир Зеленський направив Володимиру Гройсману лист про розгляд питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності Павла Клімкіна. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Богдан.

Стало відомо, що рішення він прийняв після того, як МЗС не поінформував його про ноту МЗС Росії від 25 червня, що стосується звільнення полонених українських моряків, і ноту-відповідь від української сторони.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Враховуючи, що міністр закордонних справ України особисто несе відповідальність за стан справ у дорученій йому сфері, вважаю необхідним поставити питання про проведення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, про результати якого проінформувати", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Богдана, згідно 102-ї та 106-ї статей Конституції, президент відповідає за міжнародний напрямок і визначає зовнішню політику країни, а відповідно до Положення про МЗС, міністр закордонних справ зобов'язаний доповідати главі держави про події начебто ноти МЗС РФ по 24 морякам.

Голова офісу Зеленського зазначив, що процедура повернення моряків, яку пропонувала РФ, не є прийнятною для України, але в процесі переговорів сторони можуть знайти компроміс – без шкоди для наших інтересів.

"Зараз деякі міністри, Верховна Рада ведуть політичну діяльність, а не захищають інтереси України та наших громадян. Тому ми сьогодні будемо звертатися до парламенту щодо зміни кадрів і призначенням тих, яким довіряє президент, а також про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ за ті дії, які прямо суперечать чинному законодавству", – підсумував Богдан.

Нагадаємо, Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді і йде у відпустку.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий волонтер подякував Зеленського за призначення на керівні посади спецслужб.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський назве свою кандидатуру на пост генпрокурора тільки після відставки Луценка.