Народного депутата Дмитра Тимчука могли вбити або довести до самогубства з тієї причини, що він мав скандальну інформацію про корупцію в "Укроборонпромі" або вибухах на збройових арсеналах. Народний депутат Надія Савченко не виключає, що в комітеті Верховної Ради з питань Нацбезпеки і оборони можуть бути й інші жертви, що вона розповіла в інтервью виданню Вести.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому колишня керівник секретаріату Комітету ВР з нацбезпеки і оборони Тетяна Блистів повідомила, що керівник комітету Сергій Пашинський "пресував" депутатів і представників інших органів влади.

Дмитра Тимчука не стало напередодні його 47-річчя. Він був засновником сайту "Інформаційний опір" та повідомляв українцям найбільш резонансні новини про військових діях на Донбасі. Першим про смерть Тимчука повідомив в Facebook близький до глави МВС парламентарій Антон Геращенко.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"З того, що відомо мені, схиляюся до того, що там ненасильницький слід, – написав Геращенко. – Вважаю, що правоохоронні органи повинні перевірити всі версії".

В оточенні покійного не вірять у "ненасильницьку" версію і заявляють про те, що протягом року до трагедії Тимчук отримував погрози яерез свої розслідування по "Укроборонпрому".

"Я швидше повірю в доведення до самогубства. Люди, які так багато знають, просто так з життя не йдуть. Звичайно, у Дмитра міг бути внутрішній конфлікт. Він був чистою людиною, не пив та не страждав депресією, а таким у ВР не вижити. І Діма це зрозумів під час свого депутатства. Ще рік тому він звертався до Пашинському зі своїми проектами, оскільки розумів, що закінчується скликання – і йому потрібно розвиватися далі, що робити. Пашинський багато обіцяв, але ніколи нічого не виконував. Я думаю, що у Тимчука в останні місяці була криза, він був втрачений, розумів, що йому нема куди прихилитися, примкнути. Але це не означає, що Тимчук був здатний на самогубство. Він був дуже сильною людиною", - стверджує нардеп Надія Савченко.

Нагадаємо, прокуратура назвала основну версію слідства загибелі Тимчука.

Як повідомляв Знай. ua, Тимчук отримав нагороду від Зеленського посмертно.

Також Знай. ua писав, хто причетний до трагедії, спливли несподівані факти про загибель Тимчука.