Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко звинувачує команду президента Володимира Зеленського за відсутність тиску на Росію. Про це вона написала допис на своїй сторінці в Facebook у ніч на вівторок.

"Росія вдруге скликає радбез ООН через український мовний закон. Україна за часів президенства Зеленського жодного разу не скликала Радбез через невиконання Росією морського трибуналу ООН і незвільнення українських моряків. Франція і Німеччина за нашою спиною домовляються про повернення російської делегації в ПАРЄ і українська влада з цим погоджуються", – підкреслила Геращенко.

Вона різко підкреслила, що в світовій пресі виходять нищівні статті про повернення російської делегації і ганьбу асамблеї.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

"Але там немає статей українського президента з закликом до європейських політиків не зраджувати принципи. Зовнішня політика потребує активних дій. Путіна не можна розжалобити закликами про дітей, його країна вбивала дітей в Чечні, в Сирії, в Україні ... Його, звичайно, можна розсмішити, думаю, останній місяць він сміється без перерви.... Але зупинити його можна не сміхом чи сльозами, а тільки тиском", – дорікнула перший віце-спікер.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, Геращенко згадала про Францію і Німеччину, мовляв "за нашою спиною домовляються про повернення російської делегації в ПАРЄ, і українська влада з цим погоджуються".

Нагадаємо, Володимир Зеленський вразив своєю реакцією на "тремтіння" Ангели Меркель.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель ледь не втратила свідомість на зустрічі із Зеленським

Також Знай.ua писав про те, що Зеленський на зустрічі з Макроном порушив найболючішу тему.