Після популярного телевізійного скандалу за участю Юлії Тимошенко та Святослава Вакарчука, який не зміг назвати вартість газу для населення, в партії "Слуга народу" потурбувалися про репутацію та імідж своїх спікерів і склали для них спеціальні методички з головними "тезами" української політики та економіки.

Іншими словами, ці підказки можна назвати, як "політика для чайників". Про це стало відомо завдяки матеріалами видання "Країна", у розпорядженні якого знаходяться копії даних підказок.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У ньому вказані ціни на продукти харчування, інформація про зарплати і соцвиплати, податкові ставки, ключові показники держбюджету і важливі закони. Документ цікавий тим, що детально розтлумачує спікерам Зеленського базові речі, які начебто і так повинна знати людина, яка хоче керувати державою.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Наприклад, пояснюється, що таке податок на додану вартість або описуються функції Верховної Ради та президента. Також робиться акцент на окремих нормах конституції, які очевидно можуть стати в нагоді спікерам Зеленського на ефірах. Наприклад, зазначено, що на території України забороняється розміщення військових баз і з яких питань можна проводити референдуми.

У списку продуктів, які у Зеленського вважають важливими для ефірів - хліб, молочка, масло, маргарин і навіть "стару картоплю". Є також підказка, скільки коштує палиця "Московської" ковбаси і навіть вказано вартість лаврового листа. Також у списку - пиво і горілка. Тобто досить кумедна конкретизація. Частина цих рекомендацій корисна, але в основному - перераховуються дані, які людина, яка йде в політику, зобов'язана знати їх за замовчуванням.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Волкером в Канаді: про що говорив слуга народу з одним України.

Як повідомляв Знай.uа скандальний Куницький зі "Слуги народу" влип з подвійним громадянством: фото замість тисячі слів.

Знай.uа писав, Зеленського підставили під удар: у МЗС назвали ключові виклики для президента.