Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію колишнього глави адміністрації президента-втікача Януковича Андрія Клюєва кандидатом в народні депутати на одномандатному виборчому окрузі №46, а також реєстрацію блогера Анатолія Шарія на позачергових парламентських виборах, які заплановано на 21 липня.

Рішення щодо реєстрації Шарія і Клюєва ЦВК прийняла одноголосно на засіданні в середу, 3 липня.

Служба безпеки України в межах компетенції опрацювала наявну інформацію і надала матеріали в ЦВК про відсутність в Україні зареєстрованих кандидатами в парламентарії Анатолія Шарія та Андрія Клюєва, повідомляє прес-центр СБУ.

Як зазначається, за результатами перевірки Шарій покинув Україну ще в 2012році. А в 2013-му отримав статус біженця.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Вважаємо, що А.Шарій з 24.01.2012 року на території України не знаходився", - сказано в повідомленні.

А Клюєв, згідно з даними СБУ, відсутній в Україні з 2014 р.

"Клюєв з 2014р. на території України не знаходився, офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав", - відзначили в прес-центрі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в. о. глави СБУ Іван Баканов скликав екстрену нараду через реєстрацію на парламентські вибори соратників Януковича Клюєва і Кузьміна, та проросійського блогера Анатолія Шарія.

Як повідомляв портал Знай.ua, 2 липня, на Майдані в Києві пройшов мітинг проти рішення ЦВК щодо реєстрації кандидатами в народні депутати ексглави Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.

Також Знай.ua писав, політолог розповів про зв'язки Порошенка з ЦВК