Віцеспікер Верховної Ради України та соратниця колишнього президента Петра Порошенка Ірина Геращенко хотіла підкреслити помилку прес-служби президента Володимира Зеленського. Однак сама ж припустилася помилки.

Відповідний допис вона розмістила на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На сайті президента Зеленського було розміщено повідомлення, у якому столицею Канади назвали Торонто замість Оттави. Після цього Ірина Геращенко вирішила в іронічній формі провести лікнеп для команди Зеленського, називаючи столиці інших держав, але щось пішло не так.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як видно на скріншотах, Геращенко назвала столицею Нідерландів Гаагу замість Амстердама. Пізніше віцеспікер ще вісім разів редагувала свій пост.

"На всякий випадок, лікнеп. Столиця Туреччини - Анкара, а не Стамбул. Столиця Нідерландів - Гаага, а не Амстердам. Столиця США - Вашингтон, а не Нью-Йорк. А то мало куди наступний візит. А ми переживаємо, щоб все було добре", - написала вона.

Користувачі в коментарях швидко помітили помилку і незабаром Геращенко видалила слова про Нідерланди, зазначивши, що визнає помилку.

"P. S. Столиця Нідерландів - Амстердам. Уряд і королівська резиденція - у Гаазі. Як і міжнародні суди. Визнаю помилку. Хороший привід всім згадати географію", - написала віцеспікер.

До цього стало відомо, що прес-служба президента України Володимира Зеленського переплутала столицю Канади, куди глава країни вирушив з візитом, вказавши замість Оттави Торонто.

"Глава держави візьме участь у Міжнародній конференції з підтримки реформ в Україні, яка пройде в столиці Канади - Торонто", - говорилося в повідомленні.

Нагадаємо, що ми писали, стане Донбас російськомовним офіційно: в команді Зеленського озвучили несподівану позицію.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Зеленського розповіли, скільки грошей Порошенко "витягнув" з Донбасу: "Ви навіть не уявляєте".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підрахував, як дорого обійдеться відновлення Донбасу: зацвіте як райський сад.