Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що сигнал Володимира Зеленського у вигляді розведення військ є “надзвичайно позитивним кроком”.

Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

За словами Волкера, такі дії України “привертають увагу до бездіяльності РФ”. Він висловив сподівання, що Росія також вдасться до розведення і буде конструктивно працювати з Україною та міжнародною спільнотою, аби сприяти відбудові мосту у Станиці Луганській.

Спецпредставник Держдепу наголосив, що Україна має відіграти роль лідера у Нормандському процесі, водночас США продовжуватимуть підтримувати її дії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

За його словами, Франція та Німеччина, як і Сполучені Штати, сподіваються, що Росія буде брати участь у мирних переговорах як безпосередній учасник конфлікту.

“Володимир Зеленський прекрасно розуміє, що не може контролювати позицію і діяльність РФ. І якщо Росія захоче тиснути на нього особисто та на Київ у цьому конфлікті, він не зможе це зупинити. Натомість Зеленський своїми кроками демонструє готовність до наближення миру чи покращення життя людей у зоні конфлікту. І таким чином демонструє, що проблема полягає саме у діях чи бездіяльності Росії”, – сказав Волкер.

Нагадаємо, Зеленський кардинально змінить життя українців історичної реформою: залишилося менше року.

Як повідомляв Знай.uа перемогти Путіна без зброї і повернути Донбас: Гриценко придумав два сценарії для Зеленського.

Знай.uа писав, Вакарчук придумав "геніальний" план повернення українських моряків: "Путіну теж треба".