Делегація Великобританії в Парламентській асамблеї Ради Європи приєдналася до країн, які заявили про протест проти рішення повернути представників РФ до складу Асамблеї.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив, що глава делегації Великобританії в ПАРЄ Роджер Гейл підтримав Україну.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Поповнення. До спільної заяви за наслідками демаршу в ПАРЄ делегатів сімох країн, крім представників Швеції, приєднався голова делегації Великої Британії. Працюємо далі", - йдеться в дописі Ар'єва.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Окрім цього голова української делегації в ПАРЄ заявив, що виступає проти переговорів з Росією. За його словами, "це прямий ворожий десант гібридної війни на нашу територію".

Зазначимо, що європейські депутати проголосували за рішення повернути РФ у ПАРЄ 25 червня. За повернення російської делегації у повному складі проголосували представники Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Туреччини, Ісландії, Кіпру та Азербайджану. Внаслідок цього українська делегація заявила, що, можливо, припинить участь в органі. Більше того, сім держав мають намір підготувати спільну резолюцію щодо такого рішення ПАРЄ.

засідання ПАРЄ
засідання ПАРЄ

Російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ через санкції, накладених у квітні 2014 року через анексію Криму і війни на Донбасі. Крім того, РФ не сплачує членський внесок з червня 2017 року.

Нагадаємо, ПАРЄ обрала новим генсекретарем Ради Європи ефектну красуню: Росія у прольоті.

Раніше Знай.ua повідомляв, Україна жорстко відповіла на повернення Росії в ПАРЄ.

Також Знай.ua писав, Романенко розповів, чому поразка у ПАРЄ - не велика втрата для України.