Нацрада з питань телебачення і радіомовлення може відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами тільки за фактом порушень. Про це в понеділок, 8 липня, заявила перший заступник глави Нацради Ольга Герасим'юк.

"Українське законодавство передбачає штрафні заходи для тих, хто поширює цей сигнал, для провайдерів, про що їм нагадуємо. На жаль, санкції за ретрансляцію для мовника парламент втратив. Нацрада, однак, буде реагувати на порушення в ефірі, якщо він відбудеться. Хочу сподіватися на те, що журналісти не стануть здійснювати професійне самогубство і обслуговувати цинічних політиків", - пояснила чиновниця.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Герасим'юк уточнила, що провайдери ризикують отримати штрафи у розмірі 25% вартості ліцензії провайдера за трансляцію телемосту, а українські телеканали - санкції за порушення галузевого законодавства.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"Нацрада має право реагувати виключно на факт. Сьогодні у нас є тільки повідомлення в соцмережах, ролик, поширений російським телебаченням і повідомлення на сайті каналу. Але Нацрада може реагувати на поширення інформації виключно в ефірі телеканалу", - заявила вона.

За словами Геросим'юк, діяти наперед і як-небудь запитувати у телеканалу інформацію про запланований ефір Нацрада не має права, оскільки це може бути трактовано як цензура.

"Нацрада зможе відреагувати тільки тоді, коли відбудеться ефір. Тоді його потрібно буде відмоніторити і вказати на порушення українського закону", - сказала Герасим'юк.

Нагадаємо, телеканал NewsOne несподівано заявив про скасування телемосту з Росією, який раніше запланували на 12 липня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Луценко розповів, чим обернеться телеміст з Росією для NewsOne.

Також портал Знай.uа писав, що члени та прихильники партії Голос зібралися під офісом каналу NewsOne.