Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може позбавити канал NewsOne ліцензії. Про це повідомив член регулятора Сергій Костинський в ефірі телеканалу "Прямий".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів за пропаганду органів держави-агресора, за розпалювання ворожнечі, за fake-news. Тому ми плануємо звертатися до парламенту, вносити ці зміни в законодавство, щоб Нацрада міг оперативно і жорстко реагувати не попередженнями, і не штрафами, а саме зупиненням дії ліцензії по цим фактам", — пояснив Костинський.

Він зазначив, що у вівторок, 9 липня відбудеться засідання Нацради, на якому будуть обговорювати телеміст NewsOne з російським телеканалом "Росія 24".

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення може відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами тільки за фактом порушень.

"Українське законодавство передбачає штрафні заходи для тих, хто поширює цей сигнал, для провайдерів, про що їм нагадуємо. На жаль, санкції за ретрансляцію для мовника парламент втратив. Нацрада, однак, буде реагувати на порушення в ефірі, якщо він відбудеться. Хочу сподіватися на те, що журналісти не стануть здійснювати професійне самогубство і обслуговувати цинічних політиків", - пояснила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

Нагадаємо, під телеканалом NewsOne зібралися сотні українців з палаючими фаєрами, чути вибухи.

Як повідомляв Знай. ua, як українські політики відреагували на телеміст NewsOne і Росії 24.

Також Знай. ua писав, що Нацрада не втручається у телеміст з російським каналом.