Генеральна прокуратура України зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України через намір телеканалу NewsOne провести телеміст з каналом пропагандистів "Росія 24".

Про це на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У зв‘язку з намірами телеканалу "Ньюз - Ван" провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України", - йдеться в дописі Генерального прокурора.

Луценко заявив, що усі причетні до скандального телемосту вже викликані на допит.

"Причетні - від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс- викликані на допит. Готується подання до суду про арешт активів", - резюмував Луценко.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, зв'язку з анонсом телемосту СБУ ініціювала засідання РНБО та запропонувала запровадити санкції проти телеканалів NewsOne та "112 Україна". Після цього NewsOne заявив про скасування телемосту з Росією через погрози фізичної розправи.

Президент України Володимир Зеленський у свою чергу звернувся до українців та назвав анонсований телеміст дешевим піарходом, який має на меті розділити українців на два табори. Також він звернувся до президента РФ Володимира Путіна із пропозицією провести переговори в Мінську.

Geplaatst door Володимир Зеленський op Maandag 8 juli 2019

Раніше у NewsOne заявляли, що проведення телемосту потрібно для народів обох країн, а не політиків. В якості прикладу, посилаються на телеміст Володимира Познера і Філа Донахью в 80-х роках, які "поклали початок спілкування між народами СРСР і США, що знаходилися, завдяки політикам, у стані холодної війни".

Нагадаємо, NewsOne проведе скандальний телеміст з головними пропагандистами Росії: терпіння Зеленського луснуло, відео.

Як повідомляв Знай. ua, грузинський провідний обклав матом Путіна в прямому ефірі.

Також Знай. ua писав, що Донецьк перетворився на другий Чорнобиль: депресивну діру не витримують навіть ватажки "ДНР", ось що приніс із собою "руській мір".