У Держбюро розслідувань підготували клопотання на арешт всього рухомого і нерухомого майна заводу "Кузня на Рибальському" (колишня Ленінська кузня). Також слідчі підготували документи на арешт його акцій, пише Страна.

Як відомо, завод належав Петру Порошенко і його бізнес-партнеру Ігорю Кононенко (член фракції БПП). А в листопаді 2018 року вони продали його Сергію Тігіпку за 300 мільйонів доларів.

Вчора слідчі ДБР надіслали цей документ на погодження до Генпрокуратури. Після отримання погодження документ піде в суд.

Відомий юрист Андрій Портнов в травні подав у ДБР заяву про злочин Петра Порошенка. Він упевнений, що екс-президент цією угодою відмив доходи, отримані злочинним шляхом.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Ми повинні перевірити угоду, яку нібито провели за $300 млн Тігіпко і Порошенко, – це явне відмивання незаконно викрадених коштів. Вона проходила через офшорні компанії, і ми розуміємо всю комбінацію. Тому, якщо на підставі нашій інформації правоохоронні органи звернуться до суду, вони можуть поставити питання про арешт всіх активів Порошенка", - говорив Портнов.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, суд дозволив вилучити документи щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками Міжнародного інвестиційного банку банківських операцій АТ "Завод "Кузня на Рибальському".

Нагадаємо, пішаки Кононенко вирушили в нокаут: тепер нікому "забезпечити" результат на окрузі.

Як повідомляв портал Знай.uа, завод "Кузня на Рибальському" виліз Порошенко боком: суд не залишив вибору.