73-й номер у виборчому списку партії "Слуга Народу" на виборах у Верховну Раду Ірина Панченко дала велике інтерв'ю після виключення з політичної сили Зеленського.

Ірина Панченко
Ірина Панченко

Дівчина стверджує, що вона не вирішувала йти в політику і для неї це не було терміновим питанням і мрією всього її життя. Вона працювала у Львові волонтером і потім їй запропонували подати свою кандидатуру до списку партії "Слуга народу". До цього працювала помічником приватного нотаріуса, юристом, має юридичну освіту і зараз закінчує навчання в аспірантурі.

На питання про те, чим вона займалася у волонтерському штабі, Ірина відповідає однозначно:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я проводила агітацію, відбирала людей, які дійсно будуть віддані нашій команді. З огляду на те, що у Львові була велика підтримка Петра Порошенка, з тим потрібно було боротися".

Панченко стверджує, що завжди цікавилася політикою, але не вірила в те, що може там опинитися і проявити себе. На запитання ведучого про те, чи вона знайома з Зеленським особисто, Ірина відповіла, що познайомилася вже після того, як її виключили з партії, трохи більше тижня тому:

"Можна сказати, випадково. Я наважилася підійти і розказати про ситуацію, тому що я до сих пір не розумію, чому мене виключили. Президент пообіцяв розібратися і що зі мною зв'яжуться"

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Панченко визнає, що до з'їзду партії вона не знала, що буде під номером 73, так як розраховувала потрапити в другу сотню. З нею не проводилося ніяких співбесід і дівчина не розуміє, чому за результатом додаткової перевірки її виключили зі списків:
"Я не вважаю, що статті в ЗМІ є підставою для виключення. Причиною може бути кримінал або факти хабара. У соцмережах не могли знайти ні того, ні іншого".

Дівчина дізналася про те, що її виключили з партії через інтернет, так як ніхто з нею не зв'язувався. Після виключення вона сама зв'язалася з Разумковим:
"Він сказав, що йому мене шкода, що так вийшло. І, що зі мною зв'яжуться і все пояснять. Я вірю і сподіваюся, що мені все пояснять".

Ведучий Вадим Герасимвочи запитав у Панченко, навіщо вона хотіла піти в Раду:
"У нас в країні не найкращий час. Це хвилює і людей, які молодші за мене. Я ходила колоною на Революцію Гідності. Всі переживали. Мама у мене працює в школі і я знаю її зарплату. Хоча це одна з найбільш відповідальних професій, після лікарів. Я з провінції і я знаю, як там живуть люди. Мене все це хвилює і я не бачу нічого поганого в тому, щоб у моєму віці почати цим займатися і почати підіймати нашу країну. У Раді була, але внутрішнього хвилювання не було. Нам провели екскурсію і я подумала, як тут гарно, як тут серйозно"