Лише через півтора місяці команді Володимира Зеленського вдалося домовиться про неймовірний. Світовий гігант Amazon починає інвестувати в Україну, причому не просто інвестувати.

Світовий гігант Amazon побудує перший в історії України індустріальний ІТ парк. Про це повідомляють "Акценти".

Так, американська компанія Amazon вкладе майже 440 млн доларів у будівництво індустріального парку в невеликому місті Енергодар у Запорізькій області. У промзоні міста розмістять інноваційний парк з центрами обробки даних.

Енергодар відомий тим, що там розташована найбільша атомна електростанція в Європі, із загальною електричною потужністю в 6000 МВТ. Саме це стало причиною вибору Енергодара однією з найбагатших компаній світу Amazon, керівництво якої збирається профінансувати там будівництво технопарку.

Будівництво парку почнеться в жовтні 2019 го, а всього Amazon інвестує в проект майже 440 млн. доларів. Повідомляється, що інтереси Amazon в Запорізькій області будуть представляти їхні підрядники - компанія "Дайналайн Констракшн". Новий технопарк з серверами Amazon повинен створити близько 2000 робочих місць, а також щорічно приносити близько одного мільярда гривень до бюджету України через податки.

У технопарку повинні побудувати близько 18 будівель і навіть вертолітний майданчик, і розмістити все це на 100 гектарах, відведених для проекту. Правда, інвестори з Amazon розглядають розширення площі нового індустріального парку.

Це дійсно просто феноменальний прогрес - всього за півтора місяці правління команди Зеленського в Україну заходять світові гіганти.

Також відомо, що Президент України Володимир Зеленський особисто домовився зі світовим ІТ гігантом "Viber" про інвестиції в Україну і захід на український ринок світової бренду.

Відзначається, що зараз ведуться переговори з багатьма ІТ гігантами, які найближчим часом планують зайти на український ринок.

Це грандіозна перемога команди новообраного президента України, оскільки в України з'явилися всі шанси стати передовим ІТ державою Європи.

Нагадаємо, Зеленський скасував парад до Дня Незалежності

Як повідомляв портал Знай.ua, українці відповіли, чого очікують від президента Зеленського

Також Знай.ua писав, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще