Стало відомо, що юрист Олена Копанчук, яка балотується від партії Зеленського "Слуга народу" по округу №189 Хмельницької області, є фігуранткою кримінальної справи про розтрату бюджетних коштів. Про це пише golos.ua.

Так, "Гірничодобувна компанія "Подільські кар'єри", керівником і єдиним співвласником якої з 2016 року є Олена Копанчук – фігурант кримінальної справи про привласнення і розкрадання коштів у ПАТ "Сумихімпром", яка з 2018 року розслідується Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними Єдиного реєстру судових рішень, слідчі органи підозрюють компанію Копанчук, а також ряд інших юридичних осіб, у підробці офіційних документів, зловживанні посадовими особами службовим становищем та фіктивному підприємництві.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У результаті відбулося привласнення та розтрата коштів "Сумихімпром" на суму понад 3 мільйони гривень.

Ряд підприємств, у тому числі і компанія Копанчук, займалися фіктивними поставками вапняку на ПАТ "Сумихімпром", хоча насправді сировину закуповували за значно завищеними цінами через фірму посередника в Росії.

Нагадаємо, що скандальний колишній міністр транспорту Євген Червоненко зібрався балотуватися в Раду.

Як повідомляв портал Знай.uа, 73-й номер у виборчому списку партії "Слуга Народу" Ірина Панченко дала інтерв'ю після виключення з політичної сили Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський взяв у свою команду нового позаштатного радника.