Президент України поговорив по телефону з президентом країни-агресора.

Президент України Володимир Зеленський провів свою першу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

За словами прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, розмова відбулася за ініціативою української сторони. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Президенти обговорили питання врегулювання на південному сході України і домовилися про продовження на експертному рівні роботи по поверненню "утримуваних з обох сторін осіб".
Також, за словами Пєскова, обговорювалася можливість продовження контактів в "нормандському форматі".
За словами Зеленського, такі переговори можуть бути проведені в Мінську
"Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас з вами в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба поговорити? Правда? " - заявив Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.ua, одіозний російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував телеміст між російським пропагандистським телеканалом Росія 24 і українським каналом Newsone, назва — проекту "Треба поговорити".

Також Знай.ua писав, у Зеленського запропонували перейменувати Росію на Московію.