Радник президента України Володимира Зеленського кандидат у народні депутати від партії Слуга Народу Микита Потураєв запропонував оригінальний хід у боротьбі з Росією і суперечками навколо російської мови.

Микола Потураєв

Він запропонував на українських картах називати Російську Федерацію Московією. Про це стало відомо в ході його інтерв'ю Youtube-порталу Ukrlife.TV.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Можемо взагалі на своїх картах почати називати їх Московія. Що нам заважає? Це символічні дії, які змінюють дискурс. Ми можемо вічно жити в чужих дискурсах. А повинні створювати свої. Ця країна (РФ) довгий час називалася по-іншому: Московія, Татарія. Вони хочуть повернутися до витоків - давайте ми їм допоможемо" - заявив Микола.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Він повідомив, що Німеччина теж на різних мовах називаються по-різному і нічого страшного в цьому немає, а Росія, на його думку, це "тимчасово непідконтрольна Китайській Республіці територія".

Також, він запропонував перейменувати "русский язик" в російський:

"Український "російська" мова зовсім інша. Ми повинні її перейменувати. І сказати, що у нас російська мову, а там, в Росії "русский язык"

Очевидно, такі гучні заяви встигли налякати Росію, адже представник країни-агресора вже висловив свою думку на цей рахунок. Член Ради Федерації Франц Клинцевич на своїй сторінці в Facebook заявив, що співчуває Зеленському, який має таких помічників. Він назвав ініціативу перейменувати Росію в Московію нісенітницею.

Нагадаємо, Романенко підказав Зеленському, де взяти зброю проти Росії: "Тоді у Путіна будуть проблеми".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський відмінив парад до Дня Незалежності, українці вибухнули: "Феєрверки на крові, поки країна в *упі".

Також Знай.uа писав майбутнє вже прийшло: Зеленський взяв в команду відомого футуролога, хто він і що буде робити.