Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не зміг відповісти на питання, куди пішли сотні мільйонів, які Мінінформполітики повинно було використати на захист інформаційного простору в Україні.

У черговому випуску програми "Право на владу" мова йшла, зокрема, про анонсований телеміст між Україною та Росією на каналі NewsOne та про обурення українців, яке спровокував такий крок українського ЗМІ.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В ефірі програми дискутували про те, чому стала можлива така заява українського телеканалу і чому інформаційний простір України виявився таким незахищеним перед пропагандою ворога.

Ведуча програми Наталія Мосейчук задала гостю студії прем’єр-міністру України, лідеру партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимиру Гройсману не дуже зручне запитання.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Міністерство інформаційної політики з 2017 року за бюджетною програмою здійснення заходів у сфері захисту інформаційного простору витратило 401 мільйон грн. Це в 10 разів більше, ніж на захист прав людини. У мене питання: на що пішли ці кошти? Чи Ви цікавилися у свого міністра?", - запитала Мосейчук у прем'єра.

Однак, Гройсман не відповів на пряме запитання, а почав звинувачувати у всьому війну і Путіна.

"Не дивлячись на те, що уряд – це колегіальний орден, кожне міністерство має свій власний бюджет і відповідає міністр за витрати по бюджету… Я хотів сказати про телеміст. 5 років проти нас іде війна, я не розумію, коли ми говоримо, що це не війна, що це конфлікт, що там страждають люди. Я задаю питання – чому вони там страждають? Тому що в один день росіяни своїми танками, своєю зброєю, своїми збройними силами, в тому числі бойовиками, яким вони платять російські рублі, пішли на нашу суверенну державу, посіяли вбивства, посіяли ненависть і почали завойовувати в тому числі і через свою пропаганду і впливати на громадську думку людей…Чому називають цю віну гібридною? Тому що вони проти нас працюють різними засобами, в тому числі інформаційно. Вони 24 години на добу працюють по своїм каналам, які контролює особисто Путін. І якщо хтось думає, що власником каналів є Медведчук – ні, він просто виконавець ролі самого Путіна", - сказав Гройсман.

Мосейчук спробувала повернути прем'єра в русло розмови.

"Я це все розумію, але 400 мільйонів – як в суху землю, куди пішли?", - нагадала ведуча прем'єру своє запитання.

" Я вам надам повний звіт", - сказав на це Гройсман, так і не відповівши на запитання.

Нагадаємо, Гройсман наперекір Зеленському нказав профільним відомствам забезпечити фінансування параду на День Незалежності.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман загнав Україну в боргову яму по самі вуха.

Також Знай.ua писав, мережі висміяли нахабне рішення Гройсмана.